Banner Servicii Seo

Analiză de date SEO fictivă

Cum analizăm noi datele pentru SEO?

În acest articol vom prezenta o analiză (pe scurt) pe un set de date fictiv pentru o companie care are domeniul de activitate vânzarea, montajul și mentenanța tâmplăriei PVC/aluminiu. Setul de date conține datele din consola Google (Google Search Console), am adăugat încă 5 coloane și am prelucrat setul de date cu Python Pandas. După încărcarea setului de date avem primele (5) rezultate pentru a observa ce conține setul (ce coloane și rânduri avem). Analiza SEO în Pandas python Tabelul de mai sus ne oferă o privire de ansamblu, dar avem nevoie de o imagine mai clară a datelor din coloanele interogări, clicuri, expuneri, CTR. Coloana "poziție" o lăsăm deoparte momentan, o vom analiza mai târziu. Analiza plot interogări, expuneri, clicuri și CTR Această imagine ne oferă câteva informații prețioase. În imagine (plot) deducem foarte ușor situația numărului de click-uri, expuneri și ctr în funcție de interogarea făcută.
 • Interogarea "instalare termopane", situația dintre click-uri și expuneri este oarecum echilibrată, este o diferență relativ mică între ele iar ctr-ul am putea spune că este bunice (depășește 50%).
 • Interogare "geamuri termopan", aici situația este mult mai ok, cele trei valori sunt apropiate iar ctr-ul este chiar bun dar nu aduce prea mulți vizitatori pe site deoarece numărul de click-uri este mic față de alte interogări (sub 100 de click-uri).
 • Interogările "oferte termopane" și "întreținere termopane" au cam aceleași valori, cea de-a doua interogare diferă prin numărul de expuneri care este mai mare și ctr-ul un pic mai mic decât la prima interogare.
 • Interogarea "termopane bucurești" cu un număr de expuneri foarte mare (depășind 400) și un număr foarte mic de click-uri. În acest caz ori clientul nostru ori nu își desfășoară activitatea în București ori site-ul nu este optimizat pe acest cuvânt cheie.
  • Toată această imagine ne ajută să concepem strategiile SEO de rigoare pe cuvintele cheie bine alese.

   Analiza poziției

   Analiza plot poziție În acest grafic putem observa clar pe ce poziție se află site-ul în funcție de interogarea efectuată (în acest grafic interogările sunt reprezentate prin id-ul acestora).

   Analiza poziției și a click-urilor

   Analiza plot click-uri În acest grafic se poate observa poziția și numărul de click-uri pentru fiecare interogare, aceasta fiind reprezentată de id-ul ei. Interogarea cu id-urile 4 (oferte termopane) și 7 (întreținere termopane) au peste 300 de click-uri. În schimb, interogările cu id-urile 21 (termopane second hand) și 25 (termopane Gealan) au valori apropiate cu poziția acestor interogări. La interogarea "termopane Gealan" sunt puține click-uri dar are o poziție bună (3).

SC.3X-Cell Computers SRL

Logo companie

București, Strada Panselelor 15 Bl.163, România

Număr de telefon: +40735388544

Adresa de email: office@xcellcomputers.ro

the man from uncle 123movies
embedgooglemap.net
icon Instagram Instagram 3X-Cell Computers WhatsApp 0735.388.544